Kalenderudsendelser i DR's Radio 1990 - 1999

1990

Hør i radioen!

Hver dag i radioen vil der blive fortalt om dyr, du finder på indersiden af dagens låge.

 

Fra Costa Rica kommer der et lydbrev…en hilsen fra dagens dyr.

 

>>Lille P3<< i radioen,

Kl. 18:05 på P3 og

Kl. 19:30 på P1.

1991

Jul med Radiomusen

Kan høres i radioen fra den 1. til den 24. december i P3 klokken 18:05.

Lille P3 har i snart to år haft en ubuden gæst i studiet, Radiomusen Rasmus, der altid – uden at spørge først – blander sig i alt hvad der foregår og spiser løs af plader og bånd. Radiomusen har indrettet sig lunt og godt med hul og det hele lige i nærheden af mikrofonen, og studieværten, Christian Winnem, har til tider svært ved selv at komme til orde.

Planen var at sende radiomusen på en god lang juleferie, men Rasmus ville hellere blive og deltage i kalenderudsendelserne, som så har fået tiltlen ”JUL MED RADIOMUSEN”.

- Ikke nogen museferie her, siger Radiomusen Rasmus, der ovenikøbet har lavet sin helt specielle og meget, meget hemmelige radiomusekalender med 24 låger, der kun må åbnes af radiomus. – Da det er hemmeligt hvad der er i, kan jeg seføli’ ikke fortælle noget på forhånd, siger Rasmus Radiomus, men jeg kan sige så meget, at den1. december, der åbner jeg selv låge nummer 1, den 2. december låge nummer 2 og så videre.

1992

Radiojul med Rasmus Radiomus

…og Nisse von Gårdbo

Igen i år er det Rasmus Radiomus assisteret af Christian Winnem fra P3’s børneredaktion, der står for radioens kalenderudsendelser.

Fra den 1. til den 24. december er den daglige morgenradiomus’ sendetid 6:50-7:00 ramme om alskens julerier: Åbning af u-landskalender-lågerne og hver dag et afsnit af Bent Haller’s julehistorie >>Nisse von Gårdbo’s kalender<<.

Nisse von Gårdbo er en ægte gårdnisse, der kan føre sin slægt tilbage til dengang Danmark var dækket af is og kampesten. Han skal sørge for, at der bliver ordentlig jul på gården, at alle traditioner holdes i hævd, så julen bliver den store fest for alle

- hunden, katten, køerne, svinene, menneskene, store som små.

Jul med Rasmus Radiomus og Nisse von Gårdbo hver morgen i P3 klokken 6:50 fra den 1. til den 24. december.

1993

GRØNLANDSK JUL MED RASMUS RADIOMUS

Igen i år er det Rasmus Radiomus og Christian Winnem, der står for kalender-udsendelserne i radioen. Der er låge-åbning hver morgen ”TI I SYV” i P3, og Christian beretter om dengang han havde et bijob på julogisk Institut og blev sendt til Grønland for at finde julemanden. Der var nemlig sket det, at alle børnenes breve til Julemanden var forsvundet. I udsendelserne møder vi også overpostmester Jul Petersen (Flemming Jensen) og overassistent Madsen (Jesper Klein) der, inspireret af den kendte detektiv Sherlock Holmes, indleder en dramatisk eftersøgning af de forsvundne breve.

Jul med Rasmus Radiomus hver morgen i P3 klokken 6:50 fra den 1. til den 24. december.

1994

Jul med Rasmus Radiomus.

Igen i år er det Rasmus Radiomus og Christian Winnem der står for kalender-udsendelserne i radioen. Der er låge-åbning hver morgen >>TI-I-SYV<< og den genudsendes 18:50 begge gange på P3.

1995

Hej alle børn!

I år vil Christian og jeg fortælle om, hvordan det går min fætter Oskar Kældermus/Supermusen i december. Han skal holde jul langt ude på landet hos Alfred og Marie Gårdmus, men det er en lang og besværlig rejse derud. I kan følge med på tegningen og selv lægge farver på,  mens i lytter til historien TI I SYV i P3 morgen og aften.

God fornøjelse og glædelig jul.

Rasmus Radiomus

1997

Jul ”10 i 7”

Traditionen tro bliver der også kalenderåbning hver morgen ”10 i 7” hos Rasmus Radiomus og Christian i P3.

Fra den 1. til den 24. december er der derfor også ”10 i 7” lørdag og søndag, og der kommer børn i studiet, der skal hjælpe Rasmus med at åbne kalenderen.

Og så er der julehistorie med nisser og trolde. I år handler historien, i 24 afsnit, om Sigurd Jule Nissen, der er blevet væk fra sin familie.

Den 1. december vågner han op i et udstillingsvindue sammen med en masse plastiknisser.

Hvordan han er havnet der, forstår han ikke.

Nu gælder det for ham om at finde hjem til Nissefar og Nissemor, Under Egetræ 17 i Granskov – inden juleaften.

1998

Jul med Rasmus Radiomus i P3 hver morgen TI-I-SYV.

I december er der altid julestemning i studiet hos Rasmus Radiomus og Christian, og i år kan børnene igen få hjælp til at åbne kalenderlågerne, hvis de stiller ind på P3 mandag til fredag klokken TI-I-SYV. Hver morgen TI-I-SYV har også sin spændende nissehistorie, Verdens ældste nisse, Mads, der netop i december fylder 953 år, har meldt sin ankomst. Mads blev født i vikingetiden og har levet godt siden, men nu er han ved at være godt træt af mærkelige julemænd, supermænd, Power Rangers og andre væsener, der ikke er halvt så stærke og usynlige som Mads.

Mads vil fortælle Rasmus og Christian om sine mange fantastiske oplevelser gennem tiderne – fra dengang en viking var ved at fange ham. til i dag, hvor nogle mennesker vil sende ham ud i rummet… til et ukendt sted.

Kalenderudsendelserne i radioen er tilrettelagt af Christian Winnem og Jimmy Stahr, og det er som sædvanligt Hans Henrik Bærentsen, der lægger stemme til Rasmus Radiomus.

| Svar

Nyeste kommentarer

20.02 | 18:51

Hej, kan man komme i kontakt her for prissætning? Jeg har en del af de gamle kalendere. Vh ML

13.12 | 19:15

Har du alle afsnit

25.11 | 17:49

Jeg har måske noget der kunne interessere dig ifht.
“Jul og grønne skove”.

Klip der ikke før er blevet vist fra afsnit 1 og manuskipt uddrag.

10.11 | 14:00

Jeg er nemlig rigtig heldig, at jeg stødte ind i en rar mand som dig og forhåbentlig bliver mine kalendere udstillet i 2018 et sted i Danmark.
Glædelig Jul