Kalenderudsendelser i DR's Radio 1970 - 1979

1972

Radioudsendelsen >>Børnenes Julekalender<< kommer om morgenen på program I og gentages om aftenen.

I disse udsendelser kan du høre om billederne bag lågerne. Om aftenen kan du i fjernsynet følge de fire nisser i højen, hvor de bor.

På bagsiden af kalenderen er trykt 24 små billeder, som skal klistres på tegningen af nissernes skov – en hver dag. Hvis du ser udsendelserne i fjernsynet, vil du opdage, hvilket billede, der skal klippes ud og hvor det skal anbringes.

1975

Radioens julekalender sendes hver morgen og gentages om aftenen.

Når du åbner dagens kalenderlåge, finder du et billed fra et af H.C. Andersens eventyr, og så kan du måske regne ud, hvilket eventyr du skal høre.

1977

Udsendelserne i radioen.

Bag lågerne i rammen gemmer sig billeder fra Sri Lanka. Hvis du lukker op for udsendelsen for børn kl. 7:10 på program 1, hører du først noget om billedet i dagens låge, og derefter kommer årets kalender-historie. En spåkvinde – en norne – fører dig tilbage i tiden, tilbage til vikingetiden. Hun vil fortælle dig om dengang, der var guder til. Dengang Thor og odin herskede i Norden. Men hun vil også fortælle dig, hvordan det lykkedes kristendommens Gud at sætte de gamle guder på porten og skabe en ny tid, en lystid for mennesket.

Ebbe Kløvedal Reich og Gerhard Keimer har skrevet nornens fortælling.

Udsendelsen om morgenen gentages om aftenen på program 3.

1978

I radioen er der hver morgen og aften kalenderudsendelser, hvor du kan høre en historie om, hvad der gemmer sig bag lågerne i Tusinddørshuset.

| Svar

Nyeste kommentarer

20.02 | 18:51

Hej, kan man komme i kontakt her for prissætning? Jeg har en del af de gamle kalendere. Vh ML

13.12 | 19:15

Har du alle afsnit

25.11 | 17:49

Jeg har måske noget der kunne interessere dig ifht.
“Jul og grønne skove”.

Klip der ikke før er blevet vist fra afsnit 1 og manuskipt uddrag.

10.11 | 14:00

Jeg er nemlig rigtig heldig, at jeg stødte ind i en rar mand som dig og forhåbentlig bliver mine kalendere udstillet i 2018 et sted i Danmark.
Glædelig Jul